انیمیشن چیست؟ انیمیشن یکی از انواع هنر هست، پروسه ای که طی اون یک فیلم با طراحی، عکاسی از سوژه های ایستا یا طراحی کامپیوتری ساخته میشه. همه تکنیک های ساخت فیلم که بصورت فیلمبرداری معمول از یک سوژه زنده صورت نمیگیره رو میتونیم با عنوان انیمیشن بشناسیم. به کسایی که ادامه مطلب
انیمیشن یکی از انواع هنر هست، پروسه ای که طی اون یک فیلم با طراحی، عکاسی از سوژه های ایستا یا طراحی کامپیوتری ساخته میشه. همه تکنیک های ساخت فیلم که بصورت فیلمبرداری معمول از یک سوژه زنده صورت نمیگیره رو میتونیم با عنوان انیمیشن بشناسیم. به کسایی که در جریان ساخت یک انیمیشن درگیر میشن انیماتور میگیم. در زبان فارسی هنوز معادلی برای کلمه انیماتور نداریم.
روش های ساخت انیمیشن شامل متدهای سنتی ساخت انیمیشن که با طراحی دستی انجام میگرفتن (مثل انیمیشن کلاسیک سیندرلا)، استاپ موشن (مثل فیلم کوبو و دو تار)، عروسک های خمیری یا گِلی (مثل بره ناقلا) و سوژه های دو بعدی و سه بعدی که تبدیل به فیلم میشن (مثل فیلم کتاب جنگل) هست.
در کل و چه در زبان های لاتین و چه در زبان فارسی ما استفاده از کلمه انیمیشن و معادل اون، پویانمایی رو در محتواهایی که از تلویزیون پخش میشن و جامعه هدف اونها کودکان است (مثل تام و جری، لونی تونز و گارفیلد و …) رو به کلمه کارتون ترجیح میدیم. فیلم های پویانمایی Animated movies مثل گیسوکمند و در جستجوی دری و شرک و پاندای کونگ فو کار و … هم نوعی از انیمشین هستن. بنابراین انیمیشن میتونه هم جزو کارتون ها باشه و هم فیلم های پویانمایی Animated movies.
با اینکه جامعه هدف انیمیشن ها در گذشته تماشاچیان جوان و کودک بودن اما امروزه فیلمهای سینمایی و تلوزیونی انیمیشنی هر دو گروه کودک و نوجوان و هم بزرگسالان رو مخاطب خودش میدونه. انیمیشن ها نباید با انیمه ها animes اشتباه گرفته باشن که به شیوه انیمیشن سازی ژاپنی گفته میشه و معمولن محتواشون برای بزرگ سالان ساخته میشه. بعدن راجع به انیمه ها و تفاوت اونها با انیمیشن ها بیشتر با هم صحبت میکنیم.
کلمه کارتون در اصل به دو چیز گفته میشه، یکی از اونها طراحی غیر رئالیتسی non-realistic و ترسیم یک موقعیت طنزآمیز و یا طراحی شخصیت های اغراق شده است. این مدل از کارتون معمولن توی روزنامه و مجله ها پیدا میشه و در فارسی معادلی که برای اون به کار میبریم کاریکاتور هست که خودش ریشه ایتالیایی داره. کارتون ها معمولن از هجو و طعنه برای نقد تند و تیز موضوعات مختلف استفاده میکنن. هنرمندی که کارتون ها رو طراحی میکنه کارتونیست cartoonist خطاب میکنیم که باز هم در زبان فارسی معادلی براش نداریم.
کارتون همچنین معمولن برای نامیدن فیلم های کوتاه یا برنامه هایی تلویزیونی که با تکنیک انیمیشن سازی ساخته میشن و در اونها طراحی و عکاسی از یک موضوع، جای فیلمبرداری از موضوع زنده رو میگیره هم استفاده میشه. جامعه هدف کارتون ها بیشتر مواقع کودکان هست و معمولن توی اونها از تکنیک شبیه سازی حیوانات به انسان ها anthropomorphized animals (مثل کارتون ما خرس های کله فندقی) و موضوعاتی مثل ابرقهرمان ها و ماجراجویی های یک قهرمان کودک استفاده میشه. آستریکس Asterix ، ماجراهای تن تن Adventures of Tin Tin ، تام و جری Tom and Jerry و گارفیلد Garfield تعدادی از مشهورترین کارتون های دنیا هستن.
فیلم در لغت به معنی «نوار باریک» است و از آن جایی که برای اولین بار تصاویر متحرک روی فیلم عکاسی ثبت میشد و به این وسیله نمایش داده میشدند، این نام روی تصاویر متحرک ماند، البته امروز خود کلمه «فیلم» بهطور تخصصی فقط به تصاویر متحرک گفته میشود که در سینما نمایش داده میشوند، اگر همین فیلمها پس از آن که دوره اکرانشان تمام شود از تلویزیون پخش شوند، به آنها «فیلم سینمایی» میگویند و اگر از ابتدا فیلمی را مختص تلویزیون بسازند و ربطی به سینما نداشته باشد، به آنها «فیلم تلویزیونی» میگویند.
بدون شک کارتونها منبع خوبی برای تفریح و سرگرمی کودکان هستند و آنها به دلایل زیادی به کارتون علاقهمندند. برای مثال یکی از این دلایل این است که در کارتونها، بچهها انسانها را در قالب کارتونی با شکل بامزه و عجیب و غریب و با لباسهای رنگارنگ می بینند. کودکان معمولاً در بازه سنی 3 تا 9 سال شروع به تماشای کارتون میکنند. در این دوران، ذهن کودکان کنجکاو و در حال رشد است و ظرفیت بالایی برای یادگیری از طریق دیدن چیزهای مختلف دارد؛ به همین دلیل کارتونها میتوانند بهطور مستقیم بر ذهن و وجود آنها تأثیر بگذارند. از این رو بهتر است که کودکان را به تماشای کارتونهايی که اثرات مثبتی دارند ترغیب کنیم. در این مقاله ما قصد داریم برخی از تأثیرات مثبت کارتونها بر ذهن کودکان را برای شما بیان کنیم. ...
در حال حاضر انیمیشنها متناسب برای تمام سنین تعریف شدهاند، یعنی علاوه بر انیمیشن مناسب کودکان انیمیشنهایی نیز متناسب برای سنین بزرگسال طراحی میشوند. به همین جهت است که بسیاری از افراد بزرگسال علاقهمند به تماشای انیمیشنها هستند. ...
رقابت سنگین افراد غیر فوتبالی در انتخابات فدراسیون فوتبال سوژه کارتون محمدرضا میرشاهولد شده است. ...
این فیلمها با پشت صحنه و مقابل دوربین خود قرار است مردم را به سینماها برگردانند ...
قرار گرفتن فیلمهای پرهزینه ارگانی مانند “مصلحت”، “تک تیرانداز” و “منصور” در قعر جدول تعجبآور است. فیلمهایی که هیچکدام حتی سه هزار تماشاگر نیز نداشتهاند و حداقل ده فیلم بیش از آنها مورد استقبال قرار گرفته است ...